RETKET - Tampere

NELJÄ KAUNEINTA KIRKKOA TAMPEREELLA

 

Ensimmäisenä kohteenamme on Tampereen Tuomiokirkko, jota pidetään kaupungin kauneimpana rakennuksena. Opas esittelee kirkon kertoen mm. Hugo Simbergin ja Magnus Enckellin freskojen mielenkiintoisista taustoista ja vuosisadan vaihteen kansallisromanttisesta arkkitehtuurista.

 

Tampereen "sielujen siilon", Kalevan kirkon, on suunnitellut 60-luvulla arkkitehtipariskunta Raili ja Reima Pietilä. Vaikka kirkko on ulkoa ja sisältä aivan eri näköinen kuin muut Tampereen kirkot, sitä ei ole milloinkaan vierastettu, vaikka alussa naureskeltiinkin sen siilomaiselle ulkonäölle.

 

Ortodoksinen kirkko sijaitsee Tampereella aivan keskustassa. Se rakennettiin venäläisten sotilaiden varuskuntakirkoksi 1899 ja osittain siitä syystä se kärsi kansalaissodan aikana (1918) tuntuvia vaurioita.  Rakennusta on korjattu ja restauroitu useaan kertaan; viimeksi satavuotiaana, jolloin mm. tornien "sipulit", pyhän hengen liekkien symbolit, kullattiin uudelleen.

 

Päätämme kierroksen Finlaysonin tehtaan kirkkoon ja maistuvaan kahvituokioon viereisellä Finlaysonin palatsilla. Barokkikomistuksen rakennutti Tammerkosken rannalle tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeckin poika, Alexander, vuonna 1900.

 

 

Soita: 0400 737420 tai kysy lisää yhteyslomakkeella.

 

YHTEYSTIEDOT

 

Meetings Mill

Sammonkatu 47

33540 Tampere

info(at)meetingsmill.fi

puh. +358 400 737 420

 

 

 

 

www-sivut: PIXARIUS

RETKET TAMPEREELLA TOTEUTTAA MEETINGS MILL

 

Meetings Mill on reipas ryhmäretkien, Tyky-päivien ja Tyhy-päivien sekä ryhmämatkojen järjestäjä, jonka erikoisosaamista ryhmille järjestettävä innovatiiviset elämykset. Meillä on yli 10 vuden kokemus erilaisten tilaisuuksien järjestelyistä. Kokous- ja tapahtumaosaamisemme tukee ryhmäretkien järjestäjänä toimimista.

Meetings Mill Facebookissa